Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

РСУ погодила проект Закону України «Про внесення змін до статті 138 Закону України «Про судоустрій і статус суддів»

20 квітня 2012, 13:53

20 квітня 2012 року Рада суддів України, під час свого засідання, погодила проект Закону України «Про внесення змін до статті 138 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», підготовлений Державною судовою адміністрацією України.

 

Зокрема, пропонований законопроект вносить до статті 138 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» такі зміни: частину третю викладає у наступній редакції: «Щомісячне довічне грошове утримання виплачується судді у розмірі 80 відсотків грошового утримання судді, який працює на відповідній посаді. У разі зміни умов оплати праці суддів судів загальної юрисдикції здійснюється перерахунок раніше призначеного щомісячного довічного грошового утримання, виходячи з розміру суддівської винагороди суддів судів загальної юрисдикції відповідної інстанції, з дня виникнення права на відповідний перерахунок».

 

Рада суддів України вирішила звернутись до Кабінету Міністрів України, як суб’єкта законодавчої ініціативи, з пропозицією внести на розгляд Верховної Ради України проект Закону України «Про внесення змін до статті 138 Закону України «Про судоустрій і статус суддів».