Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено жінку, яка виправдовувала збройну агресію рф проти України

15 червня 2023, 10:45

14 червня 2023 року оголошено вирок у кримінальному провадженні по обвинуваченню громадянки П. у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 109 (Публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій), частиною 1 статті 110 (Умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій), частиною 2 статті 436-2 (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Судом установлено, що жінка розповсюджувала на своїй сторінці в забороненій в Україні соціальній мережі матеріали, що містять висловлювання, виражені у формі прямих публічних закликів, в яких йдеться про зміни меж території і державного кордону України.

Дослідивши матеріал кримінального провадження, суд призначив їй покарання у виді 3 років позбавлення волі, звільнивши її від відбування покарання з іспитовим строком на 2 роки з покладенням на неї обов’язків на підставі статті 76 КК України.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку до Сумського апеляційного суду через Буринський районний суд Сумської області шляхом подання апеляційної скарги протягом 30 днів з моменту його проголошення.