Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Біля одного з судів Херсонщини встановлено мобільні укриття

09 червня 2023, 09:42

Для створення безпечних умов роботи поряд з одним з судів Херсонщини встановлено мобільні споруди цивільного захисту для працівників і відвідувачів судової установи. Роботу виконала обласна військова адміністрація.

Нагадаємо, що 30 травня 2023 року Вища рада правосуддя прийняла рішення про відновлення з 1 червня 2023 року роботи Херсонського міського суду Херсонської області, а також про відтермінування до 1 липня 2023 року початку відновлення роботи Білозерського районного суду Херсонської області.

Раніше ВРП проводила координаційну нараду для з’ясування реальної можливості відновлення функціонування судів Херсонської області, під час якої обговорювалася потреба у плануванні заходів, які нададуть можливість визначити терміни для забезпечення роботи судів. Першочерговими були визначені, зокрема, такі завдання: створення безпечних умов для роботи, в тому числі встановлення мобільних укриттів, ремонт приміщень судів, відновлення енергопостачання, доступу до мережі Інтернет, забезпечення оргтехнікою.

Для вивчення можливості створення належних умов щодо відновлення роботи судів на Херсонщині, цей регіон з робочим візитом відвідали керівництво Державної судової адміністрації України, Служби судової охорони, народні депутати, представники територіальних управлінь ДСА України. Вони побували у Білозерському районному суді Херсонської області, територіальних управліннях ДСА та ССО Миколаївщини, а також у теруправлінні ДСА Херсонщини, яке тимчасово розташовано у місті Миколаєві.

Під час робочих нарад було прийнято рішення про прийняття найближчим часом під охорону Службою судової охорони трьох об'єктів правосуддя в м. Херсон.

Учасники візиту зазначили, що незважаючи на наслідки окупації цього регіону агресором та ситуацію, що існує наразі, відновлення судочинства – одна з важливих гарантій дотримання та забезпечення прав громадян, зокрема потерпілих від війни.  

Вища рада правосуддя