Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До довічного позбавлення волі засуджено чоловіка, який скоїв подвійне вбивство у Запоріжжі

08 червня 2023, 09:01

Запорізький апеляційний суд повідомляє, що 6 червня 2023 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ у відкритому судовому засіданні, в режимі відеоконференції, розглянула апеляційну скаргу прокурора на вирок Комунарського районного суду м. Запоріжжя від 8 березня 2023 року.

У серпні 2021 року між обвинуваченим Т. та потерпілими, які були батьками його колишньої коханки, виник конфлікт у коридорі будинку за місцем їх проживання. Під час з'ясування стосунків обвинувачений Т. дістав з кишені кухонний ніж і тричі вдарив у груди чоловіка. Від отриманих травм потерпілий помер на місці, його дружина намагалася втекти, але нападник увірвався до квартири, наздогнав її на кухні й наніс щонайменше 17 ножових ударів в різні ділянки тіла. Травми виявилися несумісними з життям.

Вироком місцевого суду громадянина Т. визнано винним за умисне вбивство двох осіб, вчинене з особливою жорстокістю, та засуджено до 15 років позбавлення волі.

В апеляційній скарзі прокурор просив вирок скасувати, ухвалити новий вирок, яким призначити Т. покарання у виді довічного позбавлення волі. Обвинувачений просив апеляційну скаргу залишити без задоволення.

Судовий розгляд відбувся за участі прокурора, захисника обвинуваченого, а також обвинуваченого, який брав участь в режимі відеоконференції із Запорізьким слідчим ізолятором.

За результатами апеляційного розгляду, колегією суддів апеляційного суду ухвалено новий вирок, яким вирок районного суду щодо громадянина Т. в частині призначеного покарання скасовано та призначено покарання за пунктами 1, 4 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство двох або більше осіб, вчинене з особливою жорстокістю) у виді довічного позбавлення волі, в решті вирок суду залишено без змін.

Справа № 333/33/22

Запорізький апеляційний суд