Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Балаклійський районний суд Харківської області перейшов під захист Служби судової охорони

06 червня 2023, 10:03

Охороняти Балаклійський районний суд Харківської області будуть співробітники Служби судової охорони Територіального управління Служби судової охорони у Харківській області, адже судочинство у деокупованому місті повертається до нормального режиму роботи.

Начальник територіального управління Служби судової охорони у Харківській області Андрій Марущенко представив колективу Балаклійського районного суду Харківської області співробітників Служби, які забезпечуватимуть громадський порядок та безпеку в судовій установі.

«За чотири роки існування Служби судової охорони, ми довели свою суспільну важливість та завжди стоїмо на варті правосуддя. Ваша безпека — наша робота! — зазначив полковник Служби Андрій Марущенко. У цей нелегкий для України час, наші співробітники щодня заступають на охорону 31 об’єкта правосуддя, забезпечують безпеку для всіх учасників судового процесу та підтримують громадський порядок під час проведення судових засідань, в тому числі у судах, що постійно перебувають на лінії вогню. Всі вони обладнані арковими металошукачами, ведеться цілодобовий відеонагляд».

Місто Балаклія під тимчасовою окупацією російських регулярних військ перебувало з 2 березня по 8 вересня 2022 року. В результаті бойових дій будівля Балаклійського районного суду Харківської області зазнала значних внутрішніх пошкоджень всіх службових приміщень та розкрадання оргтехніки. Раніше цей суд під охороною Служби судової охорони не перебував.

У травні цього року Вища рада правосуддя ухвалила рішення № 493/0/15-23 про відновлення роботи Балаклійського районного суду Харківської області.

Служба судової охорони