Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПАГС повернув державі будівлю в центрі Києва

05 червня 2023, 13:08

Північний апеляційний господарський суд скасував рішення суду першої інстанції та повернув державі право власності на адмінстративну будівлю по Музейному провулку в м. Києві.

Суд встановив, що вказаний об’єкт було незаконно зареєстровано як колективну власність компанії.

Крім того, було порушено провадження у справі про банкрутство компанії та розпочато процедуру ліквідації, у зв’язку з чим виникла загроза безпідставного відчуження будівлі.

Секретаріат Кабінету Міністрів України звернувся до суду з позовом про визнання за державою права власності на будівлю та скасування незаконної реєстрації права власності. Проте суд першої інстанції в задоволенні позову відмовив.

Офіс Генерального прокурора з метою захисту інтересів держави та збереження у державній власності об’єкта оскаржив судове рішення в апеляційному порядку.

Північний апеляційний господарський суд, ретельно проаналізувавши матеріали справи, задовольнив апеляційні скарги Господарсько-фінансового департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів України і Офісу Генерального прокурора та скасував незаконну реєстрацію права власності на адміністративну будівлю за державною акціонерною компанією.

 

З повним текстом постанови Північного апеляційного господарського суду можна буде ознайомитись після опублікування в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи 46/436-б (910/16810/21).

Північний апеляційний господарський суд