Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП достроково закінчила відрядження деяких суддів Херсонських судів

30 травня 2023, 15:07

У зв’язку з відновленням роботи Херсонського апеляційного суду, Великоолександрівського та Нововоронцовського районних судів, Вища рада правосуддя вирішила достроково закінчити відрядження суддів вказаних судів.

Відповідно до рішення ВРП від 30 травня 2023 року початок процесуальної діяльності зазначених судів визначено 12 червня 2023 року.

З огляду на вказане Вища рада правосуддя вирішила закінчити відрядження 20 суддів, а саме:

Херсонського апеляційного суду КУЗНЄЦОВОЇ Олени Анатоліївни, РАДЧЕНКА Сергія В’ячеславовича – до Житомирського апеляційного суду;

БАЗІЛЬ Людмили Володимирівни, БАТРАКА Віталія Володимировича, БЕЗДРАБКО Вікторії Олексіївни, ВОРОНЦОВОЇ Лариси Петрівни, ГЕММИ Юрія Миколайовича, ІГНАТЕНКО Поліни Яківни, КАЛІНІНОЇ Ольги Валентинівни, КОЛОМІЄЦЬ Наталії Олексіївни, КУТУРЛАНОВОЇ Оксани Володимирівни, ОРЛОВСЬКОЇ Наталії Володимирівни, ПРИХОДЬКО Лариси Антонівни, ПУЗАНОВОЇ Людмили Василівни, СКЛЯРСЬКОЇ Ірини Володимирівни – до Одеського апеляційного суду;

ВЕЙТАС Інни Вікторівни, МАЙДАНІКА Віктора Вікторовича – до Рівненського апеляційного суду для здійснення правосуддя;

Нововоронцовського районного суду Херсонської області ГОНЧАРЕНКА Олександра Володимировича – до Автозаводського районного суду міста Кременчука Полтавської області;

Великоолександрівського районного суду Херсонської області СІКОРИ Олександра Олександровича – до Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська та ХОМИК Ірини Іванівни – до Центрально-Міського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області.

Повідомлення щодо дострокового закінчення відрядження вказаних суддів надіслала Державна судова адміністрація України.

Нагадаємо, у зв’язку з неможливістю здійснення правосуддя у відповідному суді або через припинення роботи суду у зв’язку з військовими діями, вказані судді за своєю згодою були відряджені до інших судів того самого рівня і спеціалізації для здійснення правосуддя.

Вища рада правосуддя може ухвалити рішення про дострокове закінчення відрядження судді, якщо обставини, що були підставою відрядження судді, припинилися.

Таким чином суддя, строк відрядження якого закінчився або стосовно якого Вищою радою правосуддя ухвалено рішення про дострокове закінчення відрядження судді, повертається на роботу до суду, з якого був відряджений.

Переглянути відео

Вища рада правосуддя