Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Київський апеляційний суд залишив під вартою уродженку Херсону, підозрювану у поширенні інформації про розташування Збройних Сил України та інших військових формувань

19 травня 2023, 09:29

17 травня 2023 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту на ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 26 квітня 2023 року, якою задоволено клопотання старшого слідчого Головного слідчого управління Служби безпеки України та продовжено підозрюваній Е. запобіжній захід у вигляді тримання під вартою до 17 червня 2023 року без визначення розміру застави.

За результатом апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 26 квітня 2023 року залишено без змін, апеляційну скаргу сторони захисту – без задоволення.

Нагадаємо, громадянка Е. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 114-2 («Несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану») Кримінального кодексу України.

Відповідно до положень ст. 62 Конституції України та ст. 17 Кримінального процесуального кодексу України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

Київський апеляційний суд