Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок чоловіку, якого обвинувачено у привласненні коштів під приводом їх збору на потреби військовослужбовців ЗСУ

26 грудня 2022, 12:03

22 грудня 2022 року Лозівський міськрайонний суд Харківської області визнав чоловіка, обвинувачено у привласненні коштів під приводом їх збору на потреби військовослужбовців Збройних Сил України, винуватим і призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 4 роки 6 місяців.

Обвинувачений винним себе визнав повністю, підтвердив, що вчинив всі інкриміновані йому кримінальні правопорушення, шкодує про вчинене і розкаюється.

Хоча щире каяття у вчинених кримінальних правопорушеннях прокурором та стороною захисту зазначено як обставину, яка відповідно до статті 66 Кримінального кодексу України пом’якшує покарання, проте суд до визначення щирості каяття поставився критично і не визнав щире каяття обвинуваченого обставиною, що пом’якшує покарання.

Також, враховуючи велику кількість кримінальних правопорушень (54 епізоди) вчинених обвинуваченим, суд не взяв до уваги питання щодо можливості звільнення обвинуваченого від відбування покарання з випробуванням.

Вирок не набрав законної сили.

Лозівський міськрайонний суд Харківської області