Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Грошові кошти одного із суб’єктів господарювання, який здійснює оптову торгівлю хімічними продуктами та підконтрольний громадянину рф, залишено під арештом

04 листопада 2022, 15:16

03 листопада 2022 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану представником скаржника в інтересах одного із суб’єктів господарювання, діяльність якого може бути спрямована на фінансування російської військової агресії проти України, на ухвалу слідчого судді Подільського районного суду міста Києва від 14 червня 2022 року. Вищезгаданою ухвалою задоволено клопотання прокурора Подільської окружної прокуратури міста Києва та накладено арешт на грошові кошти зазначеного суб’єкта господарювання, які у безготівковому вигляді знаходяться на рахунках, визначених ухвалою, із забороною розпоряджатися ними та зупиненням видаткових операцій із грошовими коштами, що надходять на ці рахунки.

За результатами апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Подільського районного суду міста Києва від 14 червня 2022 року залишено без змін, апеляційну скаргу представника скаржника в інтересах згаданого суб’єкта господарювання – без задоволення.

Нагадаємо, що відносно одного із суб’єктів господарювання, який підконтрольний громадянину рф, проводиться досудове розслідування кримінального провадження за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 111-1 («Колабораційна діяльність») Кримінального кодексу України

Відповідно до положень ст. 62 Конституції України та ст. 17 Кримінального процесуального кодексу України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Київський апеляційний суд