Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося засідання ради суддів загальних судів

28 серпня 2014, 18:02

   28 серпня 2014 року у приміщенні ДСА України відбулося засідання ради суддів загальних судів. На засіданні розглянуті всі питання порядку денного, зокрема, обговорено проект Положення про раду суддів загальних судів, проект Регламенту роботи ради суддів загальних судів та проект змін до Положення про порядок розгляду звернень громадян і юридичних осіб радою суддів загальних судів.

За результатами розгляду прийнято рішення прийняти за основу проект Положення про раду суддів загальних судів та оприлюднити його на сайті Ради  для обговорення.

Також члени ради суддів загальних судів обговорили питання підвищення кваліфікації суддів в Національній школі суддів України та зауважили на необхідності запровадження дистанційної або заочної форми навчання. Вирішено запропонувати НШСУ залучати до викладання практиків та приділяти увагу актуальним темам.

Генеральний директор ДП "Інформаційні судові системи" Віталій Живаєв поінформував присутніх щодо використання судами України системи відеоконференцзв‘язку, надсилання смс-повідомлень, а також розповів про запровадження нового функціоналу щодо розміщення на сайтах судів списків апеляційних справ та справ призначених на розгляд вперше.

      Заступник Голови ДСА України Людмила Гізатуліна повідомила про збільшення фонду заробітної плати судів загальної юрисдикції  за рахунок понадпланових надходжень коштів судового збору до спеціального фонду державного бюджету: "Позитивним зрушенням є те, що вдалося збільшити заробітну плату працівників апарату судів, в яких  вона була менша, ніж 2425 гривень. Це перший крок, і в подальшому ми плануємо підтримувати таку тенденцію." Людмила Гізатуліна також поінформувала стосовно обмежень розміру суддівської винагороди, визначених Законом України "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік".

Також під час засідання розглянуто питання функціонування судів у зоні проведення АТО в Донецькій та Луганській областях.