Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Президент України привів до присяги 57 суддів

15 грудня 2021, 15:05

Склали присягу та набули повноважень судді, які за поданням Вищої ради правосуддя були призначені на посади указами Президента України в період з квітня по грудень 2021 року.   

Урочиста церемонія складання присяги суддів, відбулася в присутності Президента України в Офісі Глави держави.

Вітаючи присутніх з призначенням, Президент України Володимир Зеленський наголосив, що кожен, хто сьогодні складає присягу судді, має щодня пам’ятати, чому присягнув, вступаючи на посаду.

«Перед вами постануть важливі, непрості державницькі завдання та виклики. Передусім – відновити довіру суспільства. Дуже хочеться, щоб це була висока довіра до судової системи нашої держави», – сказав Володимир Зеленський, зауваживши, що це важка праця, адже фактично необхідно здобути довіру заново.

Володимир Зеленський закликав кожного з новопризначених суддів пам’ятати слова виголошеної присяги щоразу, коли ухвалюватимуть рішення іменем України.

Вступаючи на посаду, судді присягли українському народові об’єктивно, безсторонньо, неупереджено, незалежно, справедливо та кваліфіковано здійснювати правосуддя від імені України, керуючись принципом верховенства права, підкоряючись лише закону, чесно й сумлінно здійснювати повноваження та виконувати обов’язки.

Слід зазначити, що задля уникнення колапсу судової влади 18 листопада 2021 року Вища рада правосуддя спільно з суддівськими та адвокатськими організаціями звернулася до Президента України Володимира Зеленського та закликала видати відповідні укази про призначення на посади суддів кандидатів, стосовно яких Вищою радою правосуддя внесені подання, та привести до присяги суддів, призначених на посади.

Від Вищої ради правосуддя участь в урочистій церемонії взяли В.о. Голови ВРП Олексій Маловацький, члени ВРП Оксана Блажівська, Сергій Болотін, Володимир Говоруха, Віктор Грищук, Лариса Іванова, Наталія Краснощокова, Інна Плахтій, Олег Прудивус, Тетяна Розваляєва, Віталій Саліхов, Лариса Швецова, Світлана Шелест. 

Джерело: Офіційне інтернет-представництво Президента України

Переглянути відео

Вища рада правосуддя