Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Шостому ААС відбулась нарада до Дня працівників суду

15 грудня 2021, 10:49

Голова Верховного Суду Всеволод Князєв і голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович узяли участь у нараді до Дня працівників суду в Шостому апеляційному адміністративному суді.

На нараді також виступили голова 6ААС Олена Кузьмишина, в. о. Голови Вищої ради правосуддя Олексій Маловацький, Голова Ради суддів України Богдан Моніч, Голова Служби судової охорони Валерій Бондар.

«Від роботи судів і суддів залежать і долі простих людей, і захист бізнесу, і ефективність реформ у всіх сферах, і, великою мірою, розвиток нашої держави. Без незалежної та сильної судової влади неможливий належний захист прав і свобод людини, забезпечення верховенства права та побудова України як демократичної і правової держави», –  сказав у вітальній промові Голова ВС Всеволод Князєв.

Судовій владі належить важка роль незалежного арбітра як для вирішення простих спорів, так і при врегулюванні надскладних загальносуспільних відносин.

Для ефективної роботи судів і судової системи потрібно розв’язувати стратегічні завдання, серед яких – забезпечення незалежності судової влади, вирішення кадрових питань та питань належного фінансування судової системи, забезпечення ефективності правосуддя. «Маємо швидко і справедливо розглядати справи, прагнути єдності судової практики», – зауважив Голова ВС.

Цифри свідчать, що 5 тис. суддів за цей рік розглянули приблизно 5 млн. справ і матеріалів. «Люди, які звертаються до суду, мають отримувати захист», – наголосив Всеволод Князєв. І судова система це завдання переважно виконує.

«Переконаний, що разом ми здатні побудувати чесний, справедливий, сильний суд, забезпечити в Україні верховенство права», – резюмував він.

Всеволод Князєв побажав працівникам суду мудрості, кар’єрного розвитку та професійного зростання, натхнення і наснаги у щоденній непростій праці.

Голова КАС ВС Михайло Смокович, вітаючи працівників суду, звернув увагу на  ст. 125 Конституції України, в якій закріплено, що «з метою захисту прав, свобод та інтересів особи у сфері публічно-правових відносин діють адміністративні суди».

Він наголосив, що саме завдяки наполегливій праці всіх працівників адміністративних судів, які служать українському суспільству, адміністративну юстицію знають, її рішення поважають.

«Суди на стороні правди і справедливості, а це завжди веде до перемоги», – зауважив голова КАС ВС.

Він побажав колективу суду міцного здоров’я та успіхів у нелегкій роботі.  

Верховний Суд