Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Олексій Маловацький: Судова влада зацікавлена у залученні перспективних та амбітних кадрів

09 грудня 2021, 11:19

Виконувач обов’язків Голови Вищої ради правосуддя Олексій Маловацький провів онлайн-лекцію для студентів Інституту права, психології та інноваційної освіти Національного університету «Львівська політехніка». Заняття було передбачене у форматі діалогу, саме тому впродовж спілкування студенти змогли поставити запитання, які їх цікавили.

Під час заходу Олексій Маловацький розповів першокурсникам про організаційну структуру, завдання та повноваження органу суддівського врядування, детально ознайомив з основними напрямами роботи ВРП, зокрема стосовно суддівської кар’єри, процедури розгляду дисциплінарних скарг щодо суддів, надання консультативних висновків щодо законопроєктів з питань судоустрою і статусу суддів, а також про взаємодію ВРП з іншими органами державної влади. Водночас Олексій Маловацький не оминув увагою питання електронного судочинства та впровадження інноваційних технологій у роботі судів.

В. о. Голови ВРП зазначив, що судова влада зацікавлена у залученні перспективних та амбітних кадрів та чекає молодь до своїх лав. Наприкінці лекції він побажав студентам успіхів і наснаги у навчанні та особистих перемог.

Вища рада правосуддя активно співпрацює із закладами вищої освіти України та підтримує студентство. За останні два роки було підписано сім меморандумів про співробітництво ВРП з провідними університетами країни, які готують правників. Слід зазначити, що в межах співпраці передбачена участь членів ВРП у навчальному процесі, зокрема проведення спеціалізованих лекцій та семінарів.

Вища рада правосуддя