Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Полтавський окружний адміністративний суд повідомляє про затримку реєстрації позовів та інших документів

29 листопада 2021, 13:48

Полтавський окружний адміністративний суд повідомляє, що останнім часом кількість позовних заяв та інших вхідних документів, що надходять до суду, порівняно з попередніми роками збільшилася в рази і вимірюється кількома сотнями на день та тисячами на місяць. Водночас штатна чисельність працівників суду залишається незмінною, а через надзвичайно великий обсяг роботи та недостатнє фінансування видатків на заробітну плату має місце значний відтік кадрів.

За таких обставин суд наразі не в змозі забезпечити реєстрацію позовних заяв та інших вхідних документів у день їх надходження. Тому відповідно до Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України реєстрація вхідної кореспонденції, у тому числі позовних заяв (справ), судових матеріалів, процесуальних та інших документів, які залишаються незареєстрованими на кінець кожного робочого дня, здійснюється у наступні робочі дні. При цьому всі документи реєструються у хронологічному порядку їх надходження, незалежно від способу їх подання (поштою, особисто, через сервіс «Електронний суд»). Виняток становлять документи, що подаються перед судовим засіданням та є необхідними для його проведення.

Суд вживає всіх можливих заходів до виправлення такої ситуації, його апарат працює на межі своїх можливостей, але попри всі зусилля затримка у реєстрації документів може складати до 5 днів. Тому інформація про надходження позову чи документу не відображається на вебсайті «Судова влада» або в кабінеті Електронного суду в день подачі. У такому випадку недоцільно одразу телефонувати до суду. Всі документи будуть зареєстровані, а інформація по них буде доступна на відповідних ресурсах у найближчі кілька днів після надходження до суду.

Полтавський окружний адміністративний суд