Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Міжгірського районного суду Закарпатської області працює з надмірним рівнем навантаження

05 листопада 2021, 11:55

З вересня 2020 року у Міжгірському районному суді Закарпатської області здійснює правосуддя один суддя. Загалом у суді визначено три штатних посади суддів.

За підсумками дев'яти місяців 2021 року встановлено, що на розгляд до суду надійшло 1186 справ і матеріалів, і це в 1,6 разів більше, ніж в розрахунку на 1 суддю в цілому по Закарпатській області.

Для розгляду такої кількості справ, відповідно до встановлених Радою суддів України нормативів, необхідно було витратити 3216 годин, що відповідає обсягу робочого часу для трьох суддів.

Разом з цим ефективність розгляду судових справ у січні-вересні 2021 року склала 90,9 %. Це говорить про те, що, незважаючи на надмірне навантаження суддя разом з командою працівників апарату суду, доклали максимум зусиль для забезпечення права громадян на належний судовий розгляд.

Проте, як відомо, людські можливості не є безмежними, а тому в липні 2021 року голова суду, з метою врегулювання навантаження та забезпечення належних умов доступу до правосуддя звернувся до начальника ТУ ДСА України щодо вирішення питання про відрядження (як тимчасового переведення) до Міжгірського районного суду Закарпатської області судді з іншого суду.

Вища рада правосуддя рішеннями від 5 серпня 2021 року № 1803/0/15-21 та від 12 серпня 2021 року № 1824/0/15-21 оголосила про початок процедури відрядження 1 судді до Міжгірського районного суду Закарпатської області.

Десятиденний строк подання документів закінчився 16 серпня 2021 року. Протягом зазначеного строку жоден суддя не надав згоди на відрядження до суду і цей строк був продовжений до 6 вересня 2021 року, але результат так і не змінився.

7 жовтня цього року голова суду знову подав звернення щодо вирішення питання про відрядження до Міжгірського районного суду Закарпатської області одного судді строком на один рік, що дало б змогу врегулювати навантаження та забезпечити належні умови доступу до правосуддя.

Тож у судовій установі сподіваються, що після оголошення процедури відрядження з’являться судді, які нададуть згоду для відрядження до Міжгірського районного суду Закарпатської області.

Міжгірський районний суд Закарпатської області