Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

"Змінювати філософію людей, які працюють у суді, а також тих, хто приходить до суду – завдання, що ДСА України вирішує спільно з Проєктом ЄС "Право – Justice", - Олексій Сальніков

29 вересня 2021, 12:15

"Змінювати філософію людей, які працюють у суді, а також тих, хто приходить до суду – завдання, що ДСА України вирішує спільно з Проєктом ЄС "Право – Justice", - відзначив т. в. о. Голови Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков під час робочої зустрічі з представником Групи Європейської Комісії (ЄК) з підтримки України, Генерального управління з питань сусідства та розширення ЄС, офіцером поліції Яною Теммлер.

Т. в. о. Голови ДСА України поінформував щодо діяльності ДСА України та зауважив, що і надалі перспективним завданням для органів системи правосуддя залишається впровадження ЄСІТС. Також за словами Олексія Сальнікова важливим напрямком роботи ДСА України та інших стейкхолдерів залишається питання напрацювання нормативів кадрового, матеріально-технічного забезпечення діяльності судів. "Питання оптимізації судів, а також гідної оплати праці працівникам апаратів судів – це питання серед першочергових у діяльності ДСА України", - підсумував т. в. о. Голови Державної судової адміністрації України.

Яна Теммлер, відзначаючи значний обсяг роботи, що виконується працівниками ДСА України, цікавилась, що отримують громадяни та працівники судів від упровадження Ініціативи Модельні суди.

"Нова фаза Ініціативи впроваджується лише чотири місяці, а до її реалізації долучились ще сімдесят судів. Модельні суди отримують  консультативну, методичну та технічну допомогу. Ініціатива "Модельні суди" об’єднує ініціативи з судового адміністрування та дійсно стала "Майданчиком добрих практик", що спрямований на покращення доступності, клієнтоорієнтованості та безпеки не лише для модельних, а для всіх судів України. Проєкт ЄС "Право – Justice" не просто впроваджує нову Ініціативу, а змінює філософію сприйняття людей у суді", – сказав Олексій Сальніков.

Довідково:

Група Європейської Комісії (ЄК) з підтримки України була створена відповідно до рішення Президента Європейської Комісії 10 квітня 2014 р., ціллю якої є підтримка України у імплементації Угоди про асоціацію з ЄС (включаючи Поглиблену та всеосяжну зону вільної торгівлі).

Група забезпечує координацію підтримки отримуваної від ЄС, сприяє імплементації ключових завдань порядку денного відносин Україна-ЄС. Помітним внеском групи також є надання консультаційної та експертної допомоги, визначення перспективних напрямків співробітництва по імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Державна судова адміністрація України