Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представник Місії Міжнародного Валютного Фонду відвідав ДСА України

26 червня 2014, 18:51

 26 червня 2014 року в приміщенні Державної судової адміністрації України відбулася робоча зустріч Старшого експерта з юридичних питань Місії Міжнародного Валютного Фонду Себастіана Помпе  (Sebastiaan Pompe) з Головою Державної судової адміністрації України Зеновієм Холоднюком. Також у зустрічі взяли участь заступник Голови ДСА України Людмила Гізатуліна, начальник управління планово-фінансової діяльності Ярослав Покотило, працівники сектору міжнародного співробітництва та взаємодії з засобами масової інформації ДСА України.

Очільник ДСА України зустрічається з представниками Місії Міжнародного Валютного Фонду в Україні не вперше. Два тижні тому, 10 червня 2014 року, відбулася робоча зустріч із представниками місії в рамках перебування експертів Місії МВФ в Україні з 27 травня по 12 червня поточного року.

Голова ДСА України проінформував експерта Місії щодо актуальних проблем судового адміністрування та цілей, які поставила Державна судова адміністрація України для їх ефективного вирішення. Зеновій Холоднюк наголосив на складності роботи в умовах, коли рівень задоволення потреби судової системи України в бюджетних коштах на 2014 рік складає лише 47,4 відсотка, оскільки бюджетні призначення відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» склали 4 млрд 293,7 млн грн при потребі – 9 млрд 56,7 млн гривень.

Себастіан Помпе поділився європейським досвідом вирішення проблеми недофінансування судової влади. Більше того, зауважив, що характерні для України проблеми існували в низки європейських держав, зокрема Греції та Португалії, однак, усі вони знайшли своє вирішення.

На завершення зустрічі, Старший експерт з юридичних питань Місії Міжнародного Валютного Фонду відзначив продуктивність робочих зустрічей  та висловив думку про те, що роль ДСА України в процесах надання рекомендацій для поліпшення фінансового забезпечення судової влади є вкрай важливою.

 

 Довідково:

Як відомо, метою Місії МВФ є отримання інформації  про стан боротьби з корупцією в Україні, вивчення бізнес-клімату та детальніше ознайомлення із діяльністю судової гілки влади, зокрема, із  джерелами та станом фінансового забезпечення судової системи України через спілкування із судами, юристами, громадянським суспільством.

Україна є повноправним членом Міжнародного валютного фонду з 3 вересня 1992 року, до якого вона приєдналася згідно із Законом України «Про вступ України до Міжнародного валютного фонду, Міжнародного банку реконструкції та розвитку, Міжнародної фінансової корпорації, Міжнародної асоціації розвитку та Багатостороннього агентства по гарантіях інвестицій» від 03.06.1992 № 2402-XII (http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=2402-12).