Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

243 об’єкти судової влади у 18 областях України вже перебувають під охороною Служби судової охорони

06 травня 2020, 16:40

Упродовж останніх двох днів співробітники Служби судової охорони взяли під свою охорону одразу три судові установи: по одній на Житомирщині, Львівщині та Тернопільщині.

Відсьогодні, 6 травня, співробітники Служби судової охорони забезпечуватимуть охорону й безпеку Козівського районного суду Тернопільської області. Це вже одинадцятий об’єкт системи правосуддя Тернопільщини, який перебуватиме під охороною співробітників Територіального управління Служби судової охорони у Тернопільській області.

У Львівській області під охорону співробітників Територіального управління Служби судової охорони перейшов вісімнадцятий об’єкт правосуддя Львівщини – Кам’янка-Бузький районний суд Львівської області.

Напередодні співробітники Служби взяли під свою охорону Червоноармійський районний суд Житомирської області, розташований у райцентрі Пулини. Ця судова установа стала десятим об’єктом судової влади Житомирщини, що відтепер охороняється співробітниками Територіального управління Служби судової охорони у Житомирській області.

А на Одещині розпочалося стажування співробітників Територіального управління Служби судової охорони у Одеській області з охорони та забезпечення безпеки приміщень Одеського окружного адміністративного суду.

Протягом тижня співробітники Служби ознайомлюватимуться з особливостями роботи суду та розташуванням приміщень, а після стажування візьмуть цю судову установу під власну охорону.

У зв’язку з карантином всі заходи відбувалися без урочистостей. Керівники  територіальних управлінь  Служби судової охорони дали настанови співробітникам Служби, які заступили на охорону судових установ, професійно виконувати свої обов’язки, залишатися завжди на варті прав та свобод усіх учасників судового процесу.

Усі співробітники Служби судової охорони несуть службу в захисних масках, рукавичках та окулярах. Що дві години в обов’язковому порядку проводиться дезінфекція робочих місць.

Загалом під охороною Служби судової охорони вже перебувають 243 об’єкти судової влади у 18 областях України. Щоденно для забезпечення безпеки та охорони громадського порядку в судових установах на службу заступає понад 800 співробітників Служби судової охорони.  

За повідомленням прес-служби ССО