Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області спростовує інформацію, розміщену на порталі інтернет-видання «Новий Погляд»

08 січня 2019, 10:49

Портал «Новий Погляд» опублікував статтю: «Схема Яреми: спроба заволодіти колективною землею через суд!»

В цій статті зазначено (мовою оригіналу): «Юрист Оксана Шевченко у Фейсбук опублікувала пост у якому викриває схему розкрадання землі у Переяслав-Хмельницькому районі до якої причетна суддя Ярослава Керекеза»

Дана стаття не підписана автором, а тому інтернет-видання «Новий Погляд» та його власник(и) є відповідальними за її зміст.

Безпосередньо, в опублікованому пості у соціальній мережі Facebook, Оксана Шевченко висвітлила хід розгляду справи  за позовом Приватного підприємства “Євро Нива” до Хименко Світлани Миколаївни, третя особа: Переяслав-Хмельницька районна державна адміністрація Київської області про визнання права власності на земельну ділянку. Головуючою по даній справі є суддя Керекеза Я.І.

Разом з тим, інформація, викладена в пості, не містить будь-яких фактичних даних чи посилань, що підтверджують інформацію, висвітлену в даній статті. Інформація щодо причетності судді Керекези Я.І. до будь-яких схем з приводу розкрадання землі є безпідставною та недостовірною.

Доводимо до відома громадськості, що в Переяслав-Хмельницькому міськрайонному суді Київської області перебувають на розгляді 9 справ з аналогічними позовними вимогами, а також окремі позовні заяви повернуті позивачам на підставі статтей 185, 257 Цивільного процесуального кодексу України через неусунення недоліків або залишені  без розгляду за заявами позивачів.

Всі справи розподіляються між суддями автоматизованою системою документообігу суду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України.

Згідно з Конституцією та законами України суди вирішують передані їм справи неупереджено на основі поданих сторонами доказів. Поширення необґрунтованої та недостовірної інформації, голослівні, безпідставні та неправдиві звинувачення руйнують оснівні Конституційні засади демократичної та правової держави.

Статтею 126 Конституції України визначено, що вплив на суддю у будь-який спосіб забороняється.

Таким чином, безпідставні та непідтверджені звинувачення суддів є нічим іншим як спробою тиску на суд та втручання в його діяльність.

 

За повідомленням прес-служби суду