Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Хотинському районному суді Чернівецької області для працівників апарату проведено тренінг "Ділове мовлення"

26 вересня 2018, 12:28

Тренінг на тему: «Ділове мовлення – успішний ключ до професійної майстерності »

Мовний етикет в офіційних відносинах не має бути прерогативою тільки філологів – про нього повинен дбати кожен, для кого важливий фаховий авторитет. Оскільки на державних службовців покладено обов’язок безпосереднього виконання функцій держави, то майстерне володіння словом, вербальними і невербальними засобами передачі інформації з дотриманням вимог культури мовлення набуває особливого значення для формування їхнього ділового іміджу й установи, в якій вони працюють.

         Так, 26 вересня 2018 року в Хотинському районному суді відбувся  тренінг  на тему: «Ділове мовлення. Мистецтво правового письма та процесуального документування. Правила підготовки службових та розпорядчих документів. Особливості правопису із врахуванням змін та доповнень до сучасного ділового стилю під час складання проектів судових документів».

        Головними завданнями  тренінгу є отримання необхідних знань про мовний етикет і культуру мови в діловому спілкуванні, уміння вільно орієнтуватися у граматичних  структурах документування та вдосконалення навичок працівників апаратів судів щодо ведення ділового листування.

        Брали участь у  проведенні заходу 16  працівників апарату суду.

        Особливу увагу зосереджено на актуальності теми тренінгу щодо етикету ділової мови, проблемних питань правового письма, синтаксичних, граматичних та лексичних особливостей ділового мовлення.

     Детально зупинилися на державних стандартах підготовки організаційно-розпорядчих документів, а також рекомендації стосовно літератури, яка допоможе у роботі працівникам суду.

        Ділове мовлення для державних службовців - Шевчук С.В. Мета  посібника - допомогти державним службовцям досконало, ґрунтовно оволодіти українською літературною мовою, піднести рівень культури усного й писемного мовлення, а також набути навичок укладання конкретних документів.

        У ході тренінгу присутні працівники обговорювали випадки правильного вживання офіційних назв організацій, їхніх підрозділів та керівних посад.

         Було цікаве та змістовне навчання, яке стане у нагоді кожному працівнику суду у повсякденній роботі та  напрямку підвищення професійної кваліфікації.

 

За повідомленням прес-служби суду