Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Особливості запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у суддівській діяльності

22 серпня 2018, 15:36

22–23 серпня 2018 року в селищі Мигове Чернівецької області місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить семінар для суддів місцевих судів на тему: “Запобігання конфлікту інтересів та застосування антикорупційного законодавства у суддівській діяльності”.

Мета цього заходу – створення основи для підвищення рівня антикорупційної культури та удосконалення професійного рівня суддів щодо антикорупційного законодавства.

Відкриваючи семінар, директор Чернівецького регіонального відділення, суддя у відставці, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Анатолій Огородник ознайомив суддів з метою, регламентом заходу та актуальними питаннями, передбаченими програмою.

Вітальними промовами до учасників заходу звернулись суддя Шевченківського районного суду м. Чернівців, член комітету з питань комунікації з міжнародними організаціями Ради суддів України, кандидат юридичних наук Вікторія Чебан, суддя Тернопільського окружного адміністративного суду, член Ради суддів України, голова комітету Ради суддів України з питань забезпечення незалежності судів Андрій Жук , суддя Господарського суду Тернопільської області Володимир Гевко.

Викладачі відзначили актуальність цього семінару, висловили вдячність слухачам за їхню готовність здобувати нові професійні знання.

Семінар розпочав Андрій Жук, який розповів про повноваження Вищої ради правосуддя в контексті вимог антикорупційного законодавства щодо врегулювання конфлікту інтересів.

Вікторія Чебан звернула увагу на особливості врегулювання конфлікту інтересів у діяльності суддів, який не може бути вирішений у процесуальний спосіб та який вирішується саме у процесуальний спосіб.

Учасники семінару обговорять національне законодавство щодо протидії корупції. Андрій Жук та Володимир Гевко зосередять увагу на актуальних питаннях цього законодавства.

Програмою семінару також передбачено розгляд актуальних питань щодо відповідальності за корупційні правопорушення та правопорушення, пов’язані з корупцією. Судді розглянуть обставини, які підлягають доказуванню у справах про корупційні злочини та правопорушення, пов’язані з корупцією. Цю тематику розкриє суддя Верховного Суду України, викладач Національної школи суддів України Єлизавета Ковтюк.                  

Після закінчення семінару судді поділяться враженнями та висловлять свої побажання і пропозиції щодо вдосконалення судової практики із цих питань.

За повідомленням прес-служби НШСУ