Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Чемерівцях суд відправив під домашній арешт підозрюваного у корупційному злочині

16 березня 2018, 12:06

Житель одного із сіл Чемеровеччини, якому загрожувала адміністративна відповідальність, став фігурантом кримінальної справи. За версією досудового слідства, кілька днів тому щодо цього чоловіка поліцейські склали протокол про вчинення адміністративного правопорушення за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння (ч. 1 ст. 130 КК України). Санкції статті передбачають накладення штрафу в розмірі 600 неоподаткованих мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 рік.

Аби уникнути відповідальності, підозрюваний запропонував заступнику начальника Чемеровецького відділу поліції 200 доларів США. За цю суму той повинен був не спрямовувати до суду протокол про адміністративне правопорушення. У день передачі грошей чоловіка затримали поліцейські.

А слідчий звернувся до Чемеровецького районного суду з клопотанням обрати йому запобіжний захід у виді тримання під вартою за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 369 КК України – «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».  Своє прохання обґрунтував тим, що чоловік підозрюється у тяжкому злочині, за який передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років, також є підстави вважати, що він може переховуватися від слідства та незаконно впливати на свідків.

Утім, підстав для застосування саме такого запобіжного заходу суддя не знайшов, вказавши, що сама по собі тяжкість злочину не може бути підставою для взяття під варту, а доказів що більш м’який запобіжний захід буде недостатнім для запобігання ризикам, зазначеним у клопотанні, слідство не надало.

Відтак Чемеровецький райсуд відмовив слідчому у задоволенні клопотання і відправив підозрюваного під цілодобовий домашній арешт до 14 травня 2018р. Власне, про такий запобіжний захід просила сторона захисту.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду області.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду