Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП співпрацює з експертами Проекту Twinning для Верховного Суду «Посилення інституційної спроможності Верховного Суду України у сфері захисту прав людини на національному рівні»

09 лютого 2018, 09:31

7 лютого 2018 року у Вищій раді правосуддя відбулася зустріч представників секретаріату ВРП із експертами Проекту Twinning для Верховного Суду, які працюють над посиленням інституційної спроможності суду у сфері захисту прав людини на національному рівні.

До складу делегації експертів увійшли директор центру інформаційних технологій Верховного Суду Республіки Словенія Боян Мурзек, радник Голови Верховного Суду Республіки Словенія  Радо Брезовар, голова місцевого суду в місті Ессен федеральної землі Північний Рейн – Вестфалія (Німеччина) Карл-Хайнц Волескі, суддя Верховного Суду Латвійської Республіки Яутріте Брієде та інші.

«У межах місії експерти фокусуються на наданні рекомендацій щодо покращення веб-сайту Верховного Суду й готові надати загальні рекомендації до покращення веб-сайтів інших судів», – зауважив у своєму  вітальному слові Радо Брезовар. Учасники зустрічі запропонували обговорити також питання внутрішньої та зовнішньої комунікації в системі судової влади, плани розвитку інформаційної сфери.

На початку зустрічі керівник секретаріату ВРП Сергій Пушкар поінформував експертів Проекту Twinning про статус та повноваження Вищої ради правосуддя, механізм взаємодії з іншими органами та установами в системі судової влади, зазначив про повноваження інших органів, зокрема Державної судової адміністрації України, діяльність Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя, Комунікаційного комітету системи правосуддя тощо. Під час зустрічі було наголошено, що комунікаційна діяльність органів та установ системи правосуддя здійснюється відповідно до Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015–2020 роки, затвердженої Указом Президента України від 20 травня 2015 року, Плану дій до Стратегії, законодавства щодо судоустрою і статусу суддів, Меморандуму про взаємодію та співпрацю представників системи правосуддя від 10 лютого 2017 року та інших документів.

Обговорено також питання впровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС). Начальник управління інформаційних технологій та захисту інформації секретаріату ВРП О.Радченко розповів, що з цією метою у червні 2017 року за ініціативи Вищої ради правосуддя  при ДСА України створено міжвідомчу робочу групу, яка працює над впровадженням системи.

Окрему увагу учасники зустрічі приділили питанням інформаційного наповнення веб-сайту Верховного Суду. Під час обговорення начальник управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності секретаріату Вищої ради правосуддя Оксана Лисенко наголосила, що портал «Судова влада України» на сьогодні містить унікальні інформаційні інструменти для інформування громадян про роботу судової влади та належної комунікації, об’єднує веб-сторінки усіх судових установ України, що дає можливість отримувати з одного джерела інформацію про діяльність усієї судової системи та демонструє єдність судової влади. «Інформаційна єдність   – це наше надбання, розвиток порталу та веб-сторінок усіх судів у зв’язку із створенням і розвитком Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи – наше стратегічне завдання», – наголосила Оксана Лисенко.

Учасники зустрічі домовилися про продовження співпраці, метою якої є надання експертної допомоги в посиленні комунікаційної спроможності Верховного Суду через удосконалення офіційного веб-сайту суду, посилення контенту, впровадження нових інформаційних технологій тощо.

Переглянути фотоальбом

Прес-центр судової влади України