Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заступник голови ККС ВС Валентина Щепоткіна провела в ХАС нараду-семінар

03 березня 2023, 14:23

Заступник голови Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Валентина Щепоткіна сьогодні, 3 березня 2023 року, провела семінар із суддями першої та апеляційної інстанцій Хмельницької області й представниками суддівського корпусу Чернівецької області.

Суддя ВС акцентувала на законодавчих змінах до Кримінального процесуального кодексу України щодо особливого режиму досудового розслідування та судового розгляду в умовах воєнного стану, питаннях відновлення втрачених матеріалів кримінального провадження, скасуванні запобіжного заходу для проходження військової служби за призовом під час мобілізації на особливий період, а також зміні запобіжного заходу з інших підстав.

Валентина Щепоткіна зауважила на правову доктрину та судову практику застосування закону про кримінальну відповідальність за злочини проти основ національної безпеки України: державну зраду, колабораційну діяльність, пособництво державі-агресору, диверсію, шпигунство.

Суддя ВС також звернула увагу суддів на правові позиції Об’єднаної палати Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду та останні правові позиції Великої Палати Верховного Суду. Окрему увагу акцентувала на Постанові ВП ВС від 2 лютого 2023 року у справі № 735/1121/20 (провадження № 13-26кс22) щодо диференційованого строку давності притягнення до кримінальної відповідальності.

Хмельницький апеляційний суд