Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ВРП опановували навички, які можуть врятувати життя

10 листопада 2022, 13:48

Українці вже 260 днів виборюють свою свободу, героїчно протистоять навалі агресора. В умовах війни, коли кожного дня мирні міста і села потерпають від ворожих ударів, кожному з нас надзвичайно важливо знати як надавати першу домедичну допомогу, від якої дуже часто залежить порятунок життя людини.

Саме для того, щоб працівники секретаріату Вищої ради правосуддя опонували найважливіші практичні навички надання першої домедичної допомоги при різних ушкодженнях, за ініціативи керівництва Ради було організоване інтенсивне навчання.

Тренінг проводили інструктори парамедики громадської організації Привиди України, до якої входять колишні силовики з США, Австралії, Великої Британії, Франції.

Співробітники ВРП тренувалися надавати допомогу постраждалим після ракетного удару, обстрілів. Вчилися проводити огляд постраждалого та оцінювати стан його свідомості, звільняти дихальні шляхи, робити непрямий масаж серця, зупиняти кровотечу різними методами – накладанням джгута (турнікету), прямим тиском на рану, тампонадою, створювати джгути з підручних матеріалів, використовувати бандаж. Дізнавалися як правильно діяти у різних надзвичайних ситуаціях тощо.

Колектив Вищої ради правосуддя висловлює вдячність інструкторам громадської організації «Привиди України» за можливість отримати корисні практичні навички, які у реаліях війни можуть врятувати життя.

ПОСІБНИК: https://bit.ly/3TqowJx

Переглянути галерею

Вища рада правосуддя