Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ДСА України відбувся тренінг з домедичної допомоги

21 жовтня 2022, 10:24

Для працівників Державної судової адміністрації України відбувся тренінг з надання першої домедичної допомоги.

З практичними навичками щодо проведення реанімаційних заходів, зупинки венозної та артеріальної крові, надання першої допомоги людям, які втратили свідомість у транспорті чи інших громадських місцях, при нападах задухи й механічної асфіксії для дорослих та дітей ділився парамедик, інструктор з надання домедичної допомоги з Всеукраїнської громадської організації "Українська служба порятунку" Іван Павлишин.

Пан Іван зазначив, що вважається, якби хоча б 20 % населення уміло надавати домедичну допомогу, то в більшості випадків кількість потерпілих зі смертельними наслідками можна було б значно зменшити.

З його слів, наявність сучасних, актуальних знань про конкретний алгоритм дій під час надання домедичної допомоги рятують життя не тільки в мирних умовах, а й в бойових, але останнє вимагає значно вищого рівня кваліфікації.

Відтак, під час тренінгу працівники ДСА України отримали інформацію про важливість надання першої домедичної допомоги (допоки не приїхала швидка) та відпрацювали практичні прийоми її надання на манекенах.

"Ви маєте чітко розуміти й знати, що і як робити в критичний момент, щоб "протримати" людину до приїзду екстреної медичної допомоги, але якщо навіть за наявності знань ви не можете контролювати власний емоційний стан, відчуваєте панічний напад, не можете впоратися зі страхом – відійдіть вбік, не заважайте надавати допомогу тим, хто вміє контролювати ситуацію", - наголосив парамедик.

На завершення тренінгу інструкторові від імені колективу подякував заступник Голови ДСА України Сергій Чорнуцький. Він висловив сподівання, що отриманні знання і навички допоможуть правильно діяти в критичних ситуаціях, що пов'язані із життям та здоров'ям громадян.

Державна судова адміністрація України