Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд виніс вирок жителю Шепетівки за підтримку дій держави-агресора та її збройних формувань

20 жовтня 2022, 16:11

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим у колабораційній діяльності (частина 1 статті 111-1 Кримінального кодексу України), визнав останнього винним у публічному запереченні здійснення збройної агресії проти України, публічних закликах до підтримки рішень та дій держави-агресора, її збройних формувань.

Суд призначив йому узгоджене підписантами покарання – позбавлення права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських функцій в органах державної влади і місцевого самоврядування строком на 10 років.

Як встановив суд, житель Шепетівки у забороненій в Україні соцмережі поширював на особисту сторінку інформацію з публічними закликами до підтримки рішень та дій держави-агресора, її збройних формувань й заперечення збройної агресії проти України.

Тексти з російськими наративами й підтримкою держави-агресора супроводжувалися фотографіями військовослужбовців рф у польовій формі зі знаками розрізнення на фоні їхньої військової техніки й триколору.  

За умовами угоди шепетівчанин повністю визнав свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України, й погодився на міру покарання.

Прокурор, обвинувачений та його захисник просили суд затвердити укладену угоду про визнання винуватості.

Суд дійшов висновку, що угода відповідає вимогам закону.

«Судом встановлено, що обвинуваченим вчинено діяння, передбачене ч. 1 ст. 111-1 КК України, що є кримінальним проступком, укладення угоди сторонами є добровільним, не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дій будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді», – йдеться у вироку суду.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області