Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Робота в суді: погляд зсередини. Служба управління персоналом

19 серпня 2019, 13:23

Якісний підбір персоналу є однією з найбільш важливих складових успіху діяльності кожної установи, бо вдало підібрана команда допомагає реалізувати найсміливіші плани та проекти. Тому, помітити хорошого фахівця – одне з ключових завдань служби управління персоналом Північно-західного апеляційного господарського суду.

На перший погляд може здатися, що все різноманіття функцій служби управління персоналом зводиться до оформлення трудових відносин між установою та її працівниками. Однак, багатогранність кореневих функцій цієї роботи доводить протилежне. Здається, всього кілька слів «служба управління персоналом», але в собі вони вміщують надзвичайні об'єми роботи. Насамперед, це розуміння юридичного підгрунтя трудових відносин і оформлення документів відповідно до чинного законодавства, від яких напряму залежить трудове майбутнє людини. Адже кадрові документи відображають усю трудову діяльність працівника: стаж, переведення на вищі посади, нагородження тощо, що напряму впливає на її майбутнє.

Кадри вирішують все, а решту – служба управління персоналом

Вислів «кадри вирішують все» не втратив своєї актуальності і сьогодні. Саме навколо нього здійснюються усі робочі процеси служби управління персоналом, отже головна мета цього -  забезпечення людськими ресурсами, здатними ефективно вирішувати завдання. На рівні Північно-західного апеляційного господарського суду підхід до роботи має критично важливе значення в плані забезпечення нашої здатності успішно відповідати на всі виклики сьогодення. Працівники – це наш найважливіший ресурс. Коли вони не схожі один на одного то своєю несхожістю один одного доповнюють, і цей фактор лише зміцнює нас як команду.

Структура Північно-західного апеляційного господарського суду  складається з:

  • професійних суддів, які безпосередньо здійснюють правосуддя у відповідних справах,
  • працівників апарату суду, які здійснюють організаційні заходи для забезпечення правосуддя.

З  початку роботи Північно-західного апеляційного господарського суду по даний час службою управління персоналом забезпечено документальне оформлення зарахування 21 судді до штату Північно-західного апеляційного господарського суду та призначення, в тому числі за переведенням та за результатами конкурсу 90 працівників апарату суду до штату Північно-західного апеляційного господарського суду.

Добір працівників апарату суду, прогнозування розвитку, заохочення працівників, підвищення рівня їх професійної компетентності є пріоритетними завданнями служби управління персоналом ПЗАГС.

 

Проведення конкурсу на зайняття вакантних посад державної служби у суді

Решту пунктів, що включають в себе різноманіття обов'язків захоплює своє багатогранністю. Крім цього,  працівниками служби управління персоналом Північно-західного апеляційного господарського суду здійснюється постійне забезпечення документального оформлення трудових відносин у суді,  ведення, облік і зберігання особових справ, трудових книжок суддів і працівників апарату суду, організація заходів щодо організації конкурсного відбору на зайняття вакантних посад державної служби категорій «Б» та «В», ведення контролю за встановленням надбавок за вислугу років суддям, помічникам суддів, державним службовцям та працівникам, що виконують функції з обслуговування суду, підготовка матеріалів для проведення оцінювання результатів службової діяльності.

У  той же період службою управління персоналом суду організовано та проведено конкурсний відбір на зайняття 7 вакантних посад у Північно-західному апеляційному господарському суді.

Разом з тим, задля забезпечення виконання своїх функцій, служба управління персоналом також впроваджує ведення підсистеми «Облік кадрів», яка є частиною  Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Начальнак служби управління персоналом суду Любов Злобіна

За допомогою технологій підсистеми «Облік кадрів» у суді здійснюється ведення особових справ суддів та працівників апарату суду, опрацювання штатного розпису, внесення відомостей щодо авторозподілу та повноважень суддів (адміністративні функції, спеціалізації, колегії, палати), формування наказів з особового складу, про відпустки, про відрядження та ін. формування різнопланової кадрової звітності.

Однак, якщо відсунути на задній план роботу із документами то неозброєним оком помітно професійних спеціалістів, серед щоденних завдань яких має місце створення сприятливого робочого і доброзичливого психологічного мікроклімату в колективі.  Успішна адаптація, а значить, і продуктивність праці новоприйнятих працівників до нових умов роботи і колективу багато в чому залежить від якості роботи на цьому важливому напрямку служби управління персоналом.

 

 

Безумовно, що робота з кадрами працівників згаданого відділу, здійснюється відповідно до принципів сучасної державної кадрової політики і нормативно-правових актів, але, по суті, базується на відчутті глибокої поваги один до одного та піклуванні про потреби кожного працівника суду. Тут, щоденно ми втілюємо формулу «працювати ефективно, якісно і на результат».

 

За повідомленням прес-служби суду