Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За відмову пройти медичний огляд на стан сп’яніння водій позбавлений прав на один рік

27 квітня 2020, 15:09

Новокаховський міський суд Херсонської області притягнув до адміністративної відповідальності водія за відмову від проходження медичного огляду на ступінь сп’яніння.

Згідно протоколу, складеного працівниками поліції,  громадянин у місті Нова Каховка Херсонської області керував автомобілем  з явними ознаками алкогольного сп’яніння, а саме: різкий запах алкоголю з порожнини рота, нестійка хода, незв’язна мова. Від проходження медичного огляду в Новокаховській ЦМЛ та продуття алкотестеру для визначення  ступеню алкогольного сп’яніння водій відмовився в присутності двох свідків.

Відповідно до п. 2.5 Правил дорожнього руху України, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України «Про правила дорожнього руху» № 1306 від 10 жовтня 2001 року, водій повинен на вимогу поліцейського пройти в установленому порядку медичний огляд з метою встановлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

Згідно частини першої статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп'яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а так само відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, - тягнуть за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік і на інших осіб - накладення штрафу в розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Постановою Новокаховського міського суду Херсонської області за вчинення адміністративного правопорушення на водія накладено покарання у виді штрафу в дохід держави у розмірі десять тисяч двісті гривень з позбавленням права керування транспортним засобом на строк один рік, а також стягнуто судовий збір.

 

За повідомленням прес-служби суду