Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Івано-Франківський апеляційний суд відмовив захиснику винуватця ДТП, який кермував напідпитку, у скасуванні призначеного судом покарання

20 лютого 2019, 15:41

18 лютого 2019 року суддя Судової палати з розгляду кримінальних справ Івано-Франківського апеляційного суду залишив без задоволення апеляційну скаргу на постанову Болехівського міського суду Івано-Франківської області від 25 січня 2019 року.

Даною постановою особу визнано винуватим у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених статтею 124, частиною першою статті 130 КУпАП (в стані алкогольного сп'яніння не вибрав безпечної швидкості руху, не врахував дорожньої обстановки, не впорався з керуванням, чим допустив зіткнення з металевою огорожею, внаслідок чого вказаний автомобіль та металева огорожа отримали пошкодження з матеріальними збитками) та накладено на нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 10200 (десять тисяч двісті) гривень, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

На вказану постанову захисник особи подав апеляційну скаргу з проханням скасувати оскаржувану постанову і закрити провадження у справі у зв'язку з відсутністю складу вказаного адміністративного правопорушення.

Мотивує вимоги апеляційної скарги тим, що поза увагою судді та без належної оцінки залишився той факт, що дії працівників поліції, які склали протокол відносно Особи не відповідали встановленим законом вимогам. Вказує, що відповідно до даних Державного реєстру медичної техніки та виробів медичного призначення технічний пристрій газоаналізатор «Drager Alcotest - 6810» не внесений в перелік спеціальних технічних засобів, дозволених до використання на території України відповідно до свідоцтва № 14455/2014, затвердженого Наказом Держлікслужби від 29 грудня 2014 року № 1529 «Про держану реєстрацію медичних виробів». Тому вважає, що стан алкогольного сп'яніння у визначеному законом порядку встановлений не був.

На переконання апеляційного суду такі доводи захисника не свідчать про наявність об'єктивних перешкод для оскарження судового рішення.

Свої висновки апеляційний суд мотивував тим, що, перелік спеціальних технічних засобів, дозволених до застосування МОЗ України та Держспоживстандартом для проведення огляду водіїв транспортних засобів на стан сп'яніння міститься в Державному реєстрі затверджених типів засобів вимірювальної техніки, Газоаналізатор Drager Alcotest, втому числі 6810 включений до вказаного переліку.

Окрім того, згідно з наказом Державної служби України з лікарських засобів від 29 грудня 2014 року № 1529 «Про державну реєстрацію медичних виробів» Газоаналізатори Drager Alcotest мають свідоцтво про державну реєстрацію № 14455/2014, у якого необмежений строк дії.

Тому апелянтом не наведено переконливих доводів щодо неможливості застосування приладу Драгер 6810, або заборони використання його на території України, за умови правомірності введення такого в експлуатацію на час дії дозвільних документів та своєчасного проходження відповідного калібрування.

Посилання на постанову:http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/79889290

За повідомленням прес-служби суду