Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Правопорушник сплатить штраф 10 200 грн. за керування автомобілем в стані алкогольного сп'яніння  

21 червня 2018, 09:11

Суддя Ленінського районного суду міста Миколаєва – Коваленко Ігор Володимирович позбавив прав керування транспортними засобами, водія, 1979 року народження, мешканця міста Миколаєва. 

З постанови вбачається, що 20.03.2018 о 23 год. 11 хв., водій В., керував транспортним засобом Opel Vectra, по проспекту Центральному, 265 в м. Миколаєві, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння (тест приладу «Drager»  № 1179, результат тесту 1,14 проміле), чим порушив пп. «а» п. 2.9 Правил дорожнього руху, затверджених постановою Кабінету Міністрів України  від 10.10.2001 № 1306, за що відповідальність передбачена ч. 1 ст. 130 КУпАП.

У судовому засіданні 13.06.2018 правопорушник викладені в протоколі обставини не підтвердив та пояснив, що підтвердив письмовими поясненнями, що 20.03.2018 близько 23:00 години керував транспортним засобом Opel Vectra, без будь-яких ознак алкогольного сп’яніння, так як спиртні напої не вживав. Проїжджаючи в районі проспекту Центрального, 265 в м. Миколаєві, його зупинили поліцейські, які почали від нього вимагати, щоб він пройшов тест із застосуванням алкотестеру «Драгер». Коли погодився, поліцейські запросили двох свідків, які знаходились поодалік від нього, після чого запропонували подути в трубку, вставлену в прилад. Вказує, що не бачив як поліцейський діставав мундштук та вставив його у прилад. Також вказує, що не погодившись з висновками поліцейських про те, що він знаходиться в стані алкогольного сп’яніння, йому було відмовлено в проходженні медичного огляду. Крім того зазначає, що з чеку та акту огляду, які долучено до матеріалів справи, не зрозуміло яким саме приладом проводився огляд, оскільки в них різні номери, акт огляду ним не підписаний та не містить дати складання. Другий екземпляр йому не вручався. При цьому, прилад газоаналізатор «DragerAlkotest 6810» не внесений до Державного реєстру медичної техніки та виробів медичного призначення, тому його показники не можуть вважатися допустимим доказом. Вважає, що поліцейськими не дотримані вимоги Інструкції про порядок виявлення у водіїв транспортних засобів ознак алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції,  затвердженої спільним наказом МВС України та МОЗ України від 09.11.2015  № 1452/735, та з фактом того, що він знаходився в стані алкогольного сп’яніння не погоджується.

Працівник патрульної поліції надав суду відеозапис з нагрудного реєстратора та пояснив, що після зупинки транспортного засобу під керуванням водія В., в останнього  було виявлені явні ознаки алкогольного сп’яніння. Водій особисто підтвердив, що випив дві пляшки пива. На місці зупинки транспортного засобу В. погодився пройти огляду на стан сп’яніння за допомогою приладу «Драгер», результати якого йому відразу було повідомлено та проти яких він не заперечував. Огляд проводився в присутності двох свідків, після чого було складено протокол  про адміністративне правопорушення.

Також, працівник поліції пояснив, що  його підпис на акті огляду на стан алкогольного сп’яніння, який ним було складено особисто, відсутній через необачність. Щодо неякісної роздруківки чеку приладу «Драгер» вказав, що даний факт не спростовує перебування водія у стані алкогольного сп’яніння та результат вмісту алкоголю в крові правопорушника, а використання вказаного приладу є законним.

За результатами розгляду постанови суд притягнув правопорушника до адміністративної відповідальності  позбавивши його права керування транспортними засобами строком на 1 рік, а також зобов’язав сплатити штраф у розмірі 10200 гривень.

Крім того, правопорушник оплатить судові витрати у розмірі 320 гривень.

Зазначимо, що постанова суду ще не набрала законної сили.

 

За повідомленням прес-служби суду