Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засудженого за особливо тяжкі злочини суд умовно-достроково звільнив від відбування покарання

05 березня 2018, 09:43

Свого часу Новоушицький районний суд виніс вирок цьому чоловіку за ч.2 ст. 115, «Умисне вбивство» та ч.2 ст. 194 КК України, «Умисне знищення або пошкодження майна», покаравши його 13 роками позбавлення волі. Коли до кінця цього строку залишалося півтора року і 15 днів, Шепетівський міськрайонний суд виніс ухвалу, якою замінив йому невідбуту частину покарання у виді позбавлення волі на виправні роботи із щомісячним відрахуванням в дохід держави 20% заробітку.

Тож з 3 листопада 2016 року засуджений відбуває пом’якшене покарання у вигляді виправних робіт і на сьогодні відбув вже понад ¾ строку. Зважаючи, що чоловік зарекомендував себе з позитивної сторони, не порушував порядку та умов відбування покарання, начальник місцевого сектору з питань пробації звернувся до Новоушицького районного суду із поданням про умовно-дострокове звільнення його від відбування решти покарання.

«На підставі аналізу наведених обставин та вимог закону, враховуючи, що засуджений  відбув більше 3/4 призначеного судом покарання (вимога п.3 ч.3 ст.81 ККУ, – прес-служба), за час відбуття покарання зарекомендував себе виключно з позитивної сторони, своєю поведінкою та ставленням до праці довів своє виправлення, суд вважає за можливе звільнити його умовно-достроково від відбування призначеного судом покарання у виді виправних робіт», – приходить до висновку суд.

В ухвалі суддя зауважує, що пункт 1 Постанови Пленуму Верховного Суду України №2 від 26 квітня 2002 року «Про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання і заміну невідбутої частини більш м'яким покаранням» звертає увагу на те, що умовно-дострокове звільнення осіб від відбування покарання і заміна невідбутої частини покарання більш м'яким мають надзвичайно важливе значення для виправлення засуджених та запобігання вчиненню нових злочинів, тобто для досягнення мети, передбаченої ст. 50 КК України.

Судове рішення не набрало законної сили і може бути оскаржене до апеляційного суду області.

За повідомленням прес-служби суду