Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Міжнародне співробітництво у сфері судової влади продовжується

16 липня 2021, 13:58

Відбулась онлайн-зустріч виконувача обов’язків Голови Вищої ради правосуддя Олексія Маловацького з керівництвом Проєкту ЄС «Підтримка реформ та цифровізації сектору юстиції в Україні (Право-Justice II)». Учасники заходу обговорили результати співпраці ВРП із Проєктом упродовж 2018–2021 років, а також зосередили увагу на ключових питаннях сектору юстиції, щодо яких планується посилити роботу.

Під час зустрічі визначили такі пріоритетні напрями подальшої взаємодії:

  • діджиталізація сфери правосуддя, запуск Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи;
  • впровадження ініціативи «Модельні суди»;
  • впровадження медіації та альтернативних способів вирішення спорів;
  • вдосконалення процесуального законодавства, зокрема щодо захисту прав власності, виконання судових рішень;
  • залучення регіонів до реформ сектору юстиції;
  • забезпечення єдності судової практики;
  • підвищення рівня кваліфікації суддів та працівників апаратів судів, розробка навчальних курсів.

В. о. Голови ВРП Олексій Маловацький зазначив, що Рада підтримує Проєкт, та подякував всім його представникам за активну співпрацю, надання експертної допомоги, обмін досвідом кращих зарубіжних практик для розвитку українського судочинства. У свою чергу, міжнародні партнери відзначили провідну роль Вищої ради правосуддя у забезпеченні авторитету правосуддя та незалежності судової влади.

Під час заходу було наголошено на необхідності об’єднання зусиль задля вдосконалення сфери судової влади, що дасть можливість зробити судовий простір комфортнішим та безпечнішим, покращити рівень клієнтоорієнтованості і, як наслідок, підвищити довіру громадян до правосуддя.

Участь у зустрічі взяли: керівник Проєкту Довидас Віткаускас, координатор сектору верховенства права і боротьби з корупцією Представництва Європейського Союзу в Україні Манфредас Лімантас, головний міжнародний експерт Проєкту Анна Адамска-Галлант, операційний менеджер Проєкту Інна Ліньова, головний національний експерт Проєкту Поліна Лі.

Вища рада правосуддя