Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП задовольнила клопотання прокурора про повернення без розгляду клопотання про продовження строку тимчасового відсторонення від здійснення правосуддя судді Донецького окружного адміністративного суду

15 липня 2021, 15:21

Вища рада правосуддя 15 липня 2021 року вирішила повернути без розгляду клопотання про продовження строку тимчасового відсторонення судді Донецького окружного адміністративного суду Череповського Євгена Володимировича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності першому заступнику Генерального прокурора Говді Роману Михайловичу на доопрацювання. 

Клопотання про повернення без розгляду надійшло за підписом прокурора Територіального управління Державного бюро розслідувань Харківської обласної прокуратури Глієвого Артема Олександровича на виконання доручення першого заступника Генерального прокурора.

Суддя Череповський Є.В. рішенням ВРП від 8 червня 2021 року тимчасово, до 19 липня 2021 року, відсторонений від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності в межах строку досудового розслідування.  

Як зазначалося у поданні першого заступника Генерального прокурора, суддя Череповський Є.В. підозрюється у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство) в особливо великих розмірах, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною четвертою статті 190 Кримінального кодексу України.

Представник прокуратури зазначив, що розгляд клопотання про продовження строку досудового розслідування перенесено на 16 липня 2021 року.

Відповідно до статті 64 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» Рада може продовжити строк тимчасового відсторонення судді від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності на строк не більше двох місяців, а в разі якщо обвинувальний акт передано до суду, – до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження.

У зв’язку з тим, що наразі відсутнє рішення про продовження строку досудового розслідування, ВРП вирішила повернути без розгляду клопотання про продовження строку тимчасового відсторонення судді Череповського Є.В. від здійснення правосуддя на доопрацювання.

Вища рада правосуддя