Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП відрядила трьох суддів для здійснення правосуддя

13 липня 2021, 13:51

Вища рада правосуддя вирішила відрядити до Подільського районного суду міста Києва шляхом тимчасового переведення трьох суддів для здійснення правосуддя.

Наразі у суді шість вакантних посад. За інформацією, наданою Державною судовою адміністрацією України, у 2020 році нормативний час, необхідний для розгляду справ, становив у середньому по Україні 328 днів для кожного повноважного судді з урахуванням рекомендованих Вищою радою правосуддя показників середньої тривалості розгляду справ.

У Подільському районному суді міста Києва необхідний нормативний час для розгляду справ перевищує середній показник по Україні та становить 375 днів для одного повноважного судді, що свідчить про наявність у суді надмірного навантаження.

З огляду на вказане Вища рада правосуддя 13 липня 2021 року вирішила відрядити до Подільського районного суду міста Києва трьох суддів для здійснення правосуддя строком на один рік з 2 серпня 2021 року:

суддю Новомиргородського районного суду Кіровоградської області Лещенко Олену Василівну;

суддю Козелецького районного суду Чернігівської області Бузунко Олену Анатоліївну;

суддю Солонянського районного суду Дніпропетровської області Кітова Олександра Васильовича.

Відрядження трьох суддів строком на один рік дасть змогу врегулювати навантаження та забезпечити належні умови для доступу до правосуддя у цьому суді.

Рішення про початок процедури відрядження до вказаного суду Вища рада правосуддя прийняла 18 травня 2021 року.

Іншим суддям, які виявили бажання бути відрядженими до Подільського районного суду міста Києва, було відмовлено, зокрема, у зв’язку з тим, що їх відрядження призведе до надмірного рівня судового навантаження та недостатнього кадрового наповнення у судах, де вказані судді наразі працюють. 

Вища рада правосуддя