Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП залишила без змін рішення Другої Дисциплінарної палати щодо Антона Чернушенка

25 травня 2021, 16:57

Вища рада правосуддя залишила без змін рішення Другої Дисциплінарної палати ВРП про притягнення до дисциплінарної відповідальності судді Апеляційного суду міста Києва Антона Чернушенка. Цим рішенням до нього було застосовано дисциплінарне стягнення у виді внесення подання про звільнення з посади судді.

Другою Дисциплінарної палатою було встановлено, що суддя А.Чернушенко усунувся від виконання визначених законом обов’язків судді. Із 3 серпня 2015 року і до часу прийняття рішення (11 квітня 2018 року) він без поважних причин був відсутній на робочому місці, що стало підставою для притягнення судді до дисциплінарної відповідальності та застосування дисциплінарного стягнення у виді внесення подання Вищій раді правосуддя про звільнення його з посади судді.

ВРП погодилась із висновком Дисциплінарної палати про те, що, ухилившись від виконання службових обов’язків судді, А.Чернушенко порушив законодавство України про працю та правила внутрішнього трудового розпорядку.

ВРП констатує, що невиконання суддею службових обов’язків без поважних причин свідчить про нехтування не лише високими стандартами поведінки, яких повинен дотримуватися суддя, а й мінімальними стандартами поведінки, яких має дотримуватися будь-який працівник.

Зважаючи на характер допущених суддею А.Чернушенком порушень, що були тривалими і не усунуті на момент притягнення до дисциплінарної відповідальності, Рада вважає, що застосований Другою Дисциплінарною палатою ВРП вид дисциплінарного стягнення у виді внесення подання про звільнення судді з посади є пропорційним вчиненому проступку.

Відеозапис засідання

Вища рада правосуддя