Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Верховному Суді розпочалася серія тренінгів з конкурентного права ЄС

26 лютого 2021, 16:03

26 лютого 2021 року проєкт ЄС «Право-Justice» у рамках співпраці з Верховним Судом розпочав проведення п’ятиденних тренінгів з конкурентного права ЄС, зокрема, для суддів Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду.

Cекретар судової палати для розгляду справ щодо земельних відносин та права власності КГС ВС Тетяна Дроботова у вітальному слові від імені Верховного Суду подякувала представникам Проєкту, зокрема його керівнику Довідасу Віткаускасу, міжнародному головному експерту з питань судової реформи Анні Адамській-Галант і всім національним та міжнародним експертам за активну підтримку української судової системи у її прагненнях відповідати європейським стандартам.

Спікерка зазначила, що співпраця Проєкту з Верховним Судом охоплює аспекти дослідження, аналізу і засобів уніфікації судової практики та застосування права ЄС і практики Суду ЄС у правовому порядку України. «Завдяки подібним проєктам вдається заповнювати наявні прогалини щодо вивчення права ЄС, а українські колеги отримують можливість оволодіти концептуальними європейськими підходами, зокрема, щодо розгляду справ у спорах, які виникають з відносин, пов’язаних із захистом економічної конкуренції. Безумовно, важливою в цьому процесі є роль суду для тлумачення і правильного розуміння тотожних із Європейським Союзом правових інститутів», – наголосила Тетяна Дроботова.

Суддя ВС також нагадала, що вже два роки поспіль спільно з Проєктом організовується Міжнародна конференція, присвячена питанням застосування права ЄС в судовій практиці. Сьогоднішнім заходом розпочинається серія тренінгів суддів КГС ВС, присвячена більш предметному обговоренню. Водночас доповідачка зауважила, що судді і господарських судів, і КГС ВС вже впроваджують європейські стандарти у процес розгляду судових справ та вивчають правові акти Європейського Союзу. А це, на її думку, є свідченням того, що тематика права ЄС стає все більш затребуваною у колах фахової юридичної спільноти.

Верховний Суд