flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Важлива інформація для учасників судових процесів

28 березня 2022, 12:02

              Новоодеський районний суд Миколаївської області продовжує здійснювати правосуддя в межах своєї юрисдикції відповідно до Конституції України, діючого законодавства України в умовах запровадженого військового стану.

               Для запобігання загрози життю та здоров’ю суддів та учасників судового процесу у період воєнного стану, доступ до Єдиного державного реєстру судових рішень, сервісів «Стан розгляду справ» та «Список справ, призначених до розгляду» тимчасово призупинено.

        Суд зосереджується на проведенні невідкладних судових розглядів (взяття під варту, продовження строків тримання під вартою, проведення обшуків, продовження строків досудового розслідування, які спливають в цей період , що подані під час досудового розслідування).

                 Щодо справ, які не є невідкладними, з метою забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у судовому розгляді, та працівників суду, та зважаючи на те, що велика кількість учасників судових процесів не завжди має можливість повідомити суд про відкладення розгляду справи або про свою позицію щодо справи, надати відповідні клопотання тощо, такі справи розглядатимуться лише за наявності письмової згоди на це усіх учасників судового провадження.   

              У зв’язку з об’єктивною неможливістю  отримання судом всіх необхідних для розгляду справ доказів і дотримання процесуальних норм щодо належного повідомлення усіх  учасників справ , що об’єктивно перешкоджає розгляду судових справ  більшості категорій,

     РЕКОМЕНДУЄМО  учасникам справ утриматись від відвідування суду. Свої процесуальні права та обов'язки, передбачені ЦПК, КАС України, реалізовувати з використанням засобів електронного зв'язку (підсистеми «Електронний суд», офіційної електронної пошти суду).