flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

850 гривень штрафу заплатить чоловік за незаконне придбання, виготовлення та зберігання наркотичного засобу

13 листопада 2018, 14:39

Вироком Сумського районного суду Сумської області від 08 листопада 2018 року  визнано винним жителя с. Лікарське  Сумського району  громадянина С. у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України ( незаконне виготовлення, придбання, зберігання наркотичних засобів  без мети збуту) та призначено покарання  у виді штрафу  в розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 850 гриень.

Під час судового розгляду встановлено, що наприкінці липня 2018 року громадянин С., знаходився біля кладовища в с.Лікарське Сумського району, зірвав вісім гілок дикоростучої рослини роду коноплі, приніс до домоволодіння за місцем мешкання, де на гориші розклав сушити, та через деякий час, коли зірвані рослини коноплі висохли, перетер їх руками, помістив до паперового згортку та сховав у сараї, з метою особистого вживання, без мети збуту.

Допитаний в судовому засіданні огромадянин С. вину свою визнав повністю, щиро розкаявся у вчиненому. Дії обвинуваченого суд кваліфікує за ч. 1 ст. 309 КК України, оскільки він незаконно придбав, виготовив та зберігав без мети збуту, наркотичний засіб «канабіс», загальною масою 12,63 гр.

Вирок суду направлено до ЄДРСР (справа № 587/2364/18).

На даний час вирок не набрав законної сили.