flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Cуд ухвалив вирок щодо військовослужбовця, який самовільно залишив військову частину

08 листопада 2018, 14:34

Вироком Сумського районного суду Сумської області від 26 жовтня 2018 року  громадянин Г. визнаний винним у вчиненні кримінального правпорушення, передбаченого частиною  четвертою статті 407 Кримінального кодексу України, тобто самовільне залишення військової частини та підданий арешту строком  на один місяць з відбуванням на гаупвахті.

При розгляді кримінального провадження судом було встановлено, що  громадянин Г. 27 квітня 2018 року поїхав за місцем свого проживання на святкові – вихідні дні, але 02 травня 2018 року, у визначений час не повернувся, тобто самовільно залишив розташування військової частини А 4532, яка дислокується за адресою: с. Стецьківка, Сумського району Сумської області та в подальшому, 22 травня 2018 року громадянин Г. був доставлений співробітниками зонального відділу Військової служби правпорядку Полтавського зонального відділу  до розташування військової частини.

Дії обвинуваченого суд кваліфікує за ч. 4 ст. 407 КК України, так як він не з'явився  вчасно на службу без поважних причин, в умовах особливого періоду.При  визначенні міри покарання судом було враховано характер і ступінь суспільної небезпеки вчиненого кримінального правопорушення, дані про особу  обвинуваченого, його характеризуючі дані. Щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, а також  те, що   громадянин Г. має на утримання трьох неповнолітніх дітей

Вирок суду направлено до ЄДРСР (справа № 587/1485/18).

На даний час вирок суду не набрав чинності.