flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З 5 жовтня 2021 року починають функціонувати три підсистеми модулі ЄСІТС

00 0000, 00:00

Рішенням Вищої ради правосуддя від 17 серпня 2021 року №1845/0/15-21 затверджено Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС).В газеті «Голос України» від 04.09.2021 року № 168 (7668) Вищою радою правосуддя опубліковано оголошення  про початок функціонування  трьох підсистем (модулів). 

Отже, з 5 жовтня 2021 року офіційно починають функціонувати три підсистеми (модулі) ЄСІТС:

- «Електронний суд»

- «Електронний кабінет»

- Підсистема відеоконференцзв’язку 

З початком функціонування підсистем (модулів) ЄСІТС згідно з Положенням та відповідно до вимог процесуального законодавства (пункту 6 статті 6 Господарського процесуального кодексу України, пункту 6 статті 18 Кодексу адміністративного судочинства, пункту 6 статті 14 Цивільного процесуального кодексу України) адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, судові експерти, державні органи та органи місцевого самоврядування, суб’єкти господарювання державного та комунального секторів економіки повинні зареєструвати свої офіційні електронні адреси в ЄСІТС в обов’язковому порядку. Інші особи реєструють свої офіційні електронні адреси в ЄСІТС у добровільному порядку.

Повідомляємо, що реєстрація в Електронному кабінеті (https://id.court.gov.ua/) здійснюється ВИКЛЮЧНО з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП). Реєстрація в ЄСІТС не позбавляє права на подання документів до суду в паперовій формі. Сподіваємося, що використання підсистем (модулів) ЄСІТС суттєво спростить доступ громадян до правосуддя.