flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом засуджено чоловіка за розповсюдження сепаратизму у соцмережах

13 вересня 2023, 11:10

12 вересня 2023 року Сумським районним судом Сумської області розглянуто матеріали кримінального провадження відносно чоловіка, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 110 КК України (розповсюдження матеріалів із публічними закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України).

Вироком суду затверджено угоду про визнання винуватості, укладену між обвинуваченим Ш. за участю захисника та прокурором Сумської обласної прокуратури. Чоловіка визнано винним за ч. 1 ст. 110 КК України (розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення дій, з метою зміни меж території України або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України) та призначено  йому покарання у виді позбавлення волі строком на 3 (три) роки без конфіскації майна. На підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком 2 (два) роки. У відповідності з ст. 76 КК України зобов’язано обвинуваченого періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Головуючий суддя – Степаненко О.А., справа  № 587/1653/23

За матеріалами справи: громадянин Ш., 22 вересня 2021 року, перебуваючи за місцем свого фактичного проживання за адресою: Сумська область, Сумський район, смт. Хотінь, діючи умисно, використовуючи власний мобільний телефон, а також встановлений на ньому програмний додаток «Одноклассники», використовуючи свій акаунт, поширив в особистій стрічці вказаного акаунту та на персональних сторінках в стрічці  новин всіх його «друзів» та «підписників», публікацію у вигляді  зображення політико-географічної мали України на білому фоні, на якому містяться назви міст - обласних центрів України, при цьому, певні групи областей Україні забарвлені в різні кольори, а саме: території Волинської, Рівненської, Львівської Тернопільської, Івано-Франківської, Закарпатської та Чернівецької областей маюті помаранчеве (темно-жовте) забарвлення; території Житомирської, Хмельницької Вінницької, Київської, Черкаської, Кіровоградської, Чернігівської, Полтавської те Сумської областей зображені у жовтому кольорі; Харківська, Донецька, Луганська Дніпропетровська, Запорізька, Миколаївська, Одеська, Херсонська та Автономне Республіка Крим мають біло-синьо-червоне забарвлення у вигляді державного прапор} Російської Федерації; а також, міститься текст, виконаний на білому фоні заголовними літерами чорного кольору: «ХВАТИТ КОРМИТЬ БАНДЕРУ И КИЕВ ЮГ И ВОСТОК - ПРИСОЕДИНЯЙСЯ К РОССИИ !»

На даний час вирок не нарав законної сили.