flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено жінку, яка виправдовувала збройну агресію рф

13 липня 2023, 11:40

12 липня 2023 року Сумський районний суд Сумської області  проголосив вирок жінці, яку обвинувачено у виправдовуванні збройної агресії рф проти України та поширюванні  матеріалів, в яких міститься виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України, а також глорифікація осіб, які її вчиняли (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Суд затвердив угоду про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченою.

Жінку  визнано винною у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 436-2 КК України, і призначено їй покарання у виді позбавлення волі на строк 2 роки без конфіскації майна. На підставі ст. 75 КК України  звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком на 1(один) рік. У відповідності зі ст. 76 КК України на громадянку Я. покладено такі обов’язки: періодично з’являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи, навчання.

За матеріалами справи: жінка на власній сторінці у забороненій в Україні соціальній мережі «Однокласники» поширювала шляхом проставлення відмітки «Класс» ряд публікацій, у яких міститься заперечення збройної агресії російської федерації проти України, виправдування, визнання правомірною та заперечення тимчасової окупації частини території України, а також – глорифікація осіб, які здійснюють збройну агресію рф проти України.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.

Головуючий суддя – Гончаренко Л.М.

Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити за номером 587/1508/23.