flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На розгляд надійшов обвинувальний акт щодо незаконного придбання, носіння та зберігання бойових припасів

16 січня 2019, 14:53

15 січня 2019 року до Сумського районного суду Сумської області надійшов обвинувальний акт стосовно мешканця м. Суми, громадянина В.,який без передбаченого законом дозволу придбав, носив та зберігав бойові припаси.

Інформаційно: 06 грудня 2018 року близько 14-00 годин громадянин В., проходячи  біля автостанції по вул. Першотравневій у м. Суми, за одним із кіосків на землі побачив пакет жовтого кольору. Зацікавившись вмістом пакету, громадянин В. розкрив його та побачив у ньому насипом металеві предмети, ззовні схожі на набої калібру 5,45 та 7,62 мм. Роздивившись вказані предмети, він переконався, що це саме набої калібру 5,45 та 7,62 мм. Та усвідомлюючи  сумспільно-небезпечний характер своїх дій, взяв вказані патрони и таким чином, не маючи передбаченого законом дозволу, незаконно придбав бойові припаси. Того ж дня громадянин В., незаконно переносячи при собі бойові припаси, дійшов до зупинки громадського транспорту  «вул. Ярослава Мудрого», де сів у маршрутне таксі № 24  на якому доїхав до зупинки «кінцева  Баранівка». Під час  розпиття спиртних напоїв за зупинкою «кінцева Баранівка» разом зі своїми знайомими, до них підішли працівники поліції, які вилучили у громадянина В. пакет жовтого кольору в якому знаходилися  двадцять п»ять 5,45 мм проміжних патронів  з кулями зі сталевими сердечниками до нарізнох вогнепальної зброї- 5,,45Х39 мм та три 7,62 мм гвинтівкові патрони з кулями зі сталевими сердечниками до нарізної вогнепальної зброї.

Своїми умисними діями,  які виразились у придбанні, носінні та зберіганні бойових припасів, без передбаченого законом дозволу, громадянин В. вчинив  кримінальне правпорушення, передбачене ч. 1 ст. 263 КК України.

По справі призначено підготовче судове засідання на  14 год. 00 хв.  25 січня 2019 року

Справі присвоєно єдиний унікальний номер 587/79/19

Головуючий суддя – Черних О.М.