Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вбивство та пограбування двох підприємців в лісосмузі на Полтавщині: одному із нападників призначено довічне позбавлення волі

05 грудня 2019, 09:54

02.12.2019 колегією суддів Полтавського районного суду Полтавської області під головуванням судді Кіндяк І.С. та суддів: Потетія А.Г., Шелудякова Л.В. розглянуто кримінальне провадження стосовно громадянина А. у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених пунктами 1, 6 частини другої статті 115, частиною четвертою статті 187, частиною третьою статті 289, частиною першою статті 263 Кримінального кодексу України та громадянина К. у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною другою статті 187, частиною третьою статті 289, частиною першою статті 396 Кримінального кодексу України.

Судом встановлено, що обвинувачений А. у період з січня по травень 2016 року, незаконно придбав пістолет з глушником та у травні 2016 року, в м. Кобеляки Полтавської області незаконно придбав у громадянина Б. 8 (вісім) набоїв до вищевказаного пістолета.

Обвинувачений А., за попередньою змовою, з обвинуваченим К. 14.06.2016 після 15:20, прибули до лісосмуги, розташованої поблизу с. Абазівка Полтавського району Полтавської області, маючи умисел на вчинення злочинів, для чого А. взяв із собою вищевказаний пістолет споряджений набоями.

В лісосмузі А. та К. побачили автомобіль «Volkswagen Touareg», в якому знаходилися громадянин Б. та громадянка В., тоді у А. та К. виник умисел на вчинення розбійного нападу з метою заволодіння транспортним засобом «Volkswagen Touareg», який належав громадянину Б.

Під час вчинення розбійного нападу у А. виник умисел на вчинення вбивства потерпілих Б. та В. обвинувачений А. не узгоджуючи свої дії з обвинуваченим  К. та не повідомивши про них ньому підійшов до лівої задньої дверці автомобіля і через опущене скло здійснив з вищевказаного пістолету один постріл у ділянку голови громадянину Б. який у цей момент знаходився на задньому сидінні автомобіля, від яких він помер на місці події. Продовжуючи реалізацію свого умислу, А., після чого відчинив дані двері та здійснив з вищевказаного пістолету один постріл у ділянку голови громадянці В., яка у цей момент знаходилася на задньому сидінні автомобіля, від яких вона померла на місці події.

Потім А. разом з К. заволоділи особистим майном потерпілих, а саме: грошовими коштами у сумі 3000 доларів США, золотими виробами: ланцюжком з кулоном, парою сережок, каблучкою та автомобілем «Volkswagen Touareg».

Після цього у той же день,  А. разом з К. на викраденому автомобілі «Volkswagen Touareg» перевезли трупи потерпілих Б. та В. до лісосмуги, розташованої між с. Уманцівка та с. Бугаївка Полтавського району Полтавської області, де останніх закопали.

Cуд визнав громадянина А. винним у вчиненні злочинів, передбачених пунктами 1, 6 частини другої статті 115, частиною четвертою статті 187, частиною третьою статті 289, частиною першою статті 263 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання (згідно статті 70 Кримінального кодексу України, за сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш сурового покарання більш суворим покаранням) у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

Cуд визнав громадянина К.  винним у вчиненні злочинів, передбачених частиною другою статті 187, частиною третьою статті 289, частиною першою статті 396 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання (згідно статті 70 Кримінального кодексу України, за сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш сурового покарання більш суворим покаранням) у вигляді 12 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

До набрання вироком законної сили обраний щодо обвинувачених А. та К.  запобіжний захід у вигляді тримання під вартою залишити без змін.

Вирок не набрав чинності, на нього може бути подана апеляційна скарга протягом 30 днів з дня його проголошення.

 

За повідомленням прес-служби суду