Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя окружного адміністративного суду міста Києва Є.Аблов пояснив ЗМІ походження статків свого сина

20 грудня 2017, 17:38

18 грудня 2017 року на сайті НАШІ ГРОШІ (http://nashigroshi.org) було оприлюднено статтю «Син Аблова зареєстрував Land Cruiser та Porsche коли батько допомогав Насірову з одіялом та Авакову з рюкзаками».

На запити ЗМІ суддя окружного адміністративного суду міста Києва Є.Аблов пояснив походження статків свого сина. Відповідний лист також надійшов на адресу Прес-центру судової влади України, який діє при Вищій раді правосуддя.

У листі вказано, що син судді Аблов Іван Євгенійович навчається в Одеському університеті «Одеська юридична академія» на 6-му курсі і займається бізнесом, про що зазначено і в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.

«Наскільки мені відомо, у жовтні 2017 році він відчужив належне йому на праві власності рухоме майно, а саме: Катер прогулянковий марки Brig модель Eagle 645L, вартість якого самі ж громадські діячі оцінювали в декілька мільйонів гривень, – вказує Є.Аблов. – Також, хочу зазначити, що залишок грошових коштів членів моєї сім’ї на 31.12.16 року, відповідно до моєї декларації про майновий стан і доходи та декларації моєї дружини, складав більше 6 000 000,00 грн. та 30 000,00 доларів США. Відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» члени сім’ї не зобов’язані вносити до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, інформацію про суттєві зміни майнового стану відносно придбання нерухомого та рухомого майна. Усі видатки та доходи за 2017 рік мої та членів моєї родини  у відповідності до вимог Закону будуть задекларовані, про що буде подана відповідна декларація», – наголошено у листі.

 

Прес-центр судової влади України