Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

"Незалежні суди та вільні ЗМІ: синергія заради майбутнього" – форум розпочав роботу в Києві

22 травня 2017, 16:48

Сьогодні, 22 травня, у Києві проходить перший загальнонаціональний форум "Незалежні суди та вільні ЗМІ: синергія заради майбутнього".

Його організаторами виступили Вища рада правосуддя, Рада суддів України, Вища кваліфікаційна комісія суддів України, Верховний Суд України, Державна судова адміністрація України, Національна школи суддів України, Центр демократії та верховенства права, Громадське об’єднання "Детектор медіа", Інституту масової інформації, Національної спілки журналістів України за підтримки Українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи в Україні.

Учасники форуму: судді-спікери, прес-секретарі судів та відповідальні за зв'язки з громадськістю та комунікацію, журналісти загальноукраїнських та регіональних видань, які працюють із судовою тематикою. За сприяння Державної судової адміністрації України через територіальні управління, у кожному обласному центрі, організовано відеоконференцзв'язок, що дозволяє брати участь у форумі як працівникам місцевих судів, так і представникам регіональних засобів масової інформації, що значно розширює аудиторію учасників та закцентує увагу на проблемах об'єктивного донесення інформації із зали суду до громадськості.

Планується, що під час форуму буде обговорено проблемні питання взаємодії журналістів і судів, доступ до судової інформації, вітчизняний і зарубіжний досвід налагодження комунікації між судом та ЗМІ, а також судді та журналісти шукатимуть спільні цінності в дотриманні етичних стандартів у діяльності суддів та журналістів і намагатимуться "побудувати" діалог між третьою й "четвертою" владою.

Організатори заходу висловили сподівання, що форум стане першим кроком на шляху подолання недовіри не тільки між суддями та журналістами, а загалом до державних інституцій, імідж про діяльність яких часто формується через представлення засобів масової інформації. На завершення форуму "Незалежні суди та вільні ЗМІ: синергія заради майбутнього" учасники планують прийняти резолюцію.