Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Третя Дисциплінарна палата ВРП прийняла рішення про звільнення з посади судді Андрія Балаклицького

27 квітня 2017, 09:56

  26 квітня 2017 року Третьою дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя розглянута дисциплінарна справа, відкрита за заявами Середи Максима Леонідовича та голови ГС "Українська спілка Автомайдан" Михайловського А.В. стосовно судді Київського окружного адміністративного суду Балаклицького Андрія Івановича, і прийняте рішення, згідно з яким зазначеного суддю притягнуто до дисциплінарної відповідальності та застосовано до нього дисциплінарне стягнення у виді внесення подання Вищій раді правосуддя про звільнення з посади судді.

Згідно з частиною другою статті 62 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» суддя Київського окружного адміністративного суду Балаклицький Андрій Іванович тимчасово відсторонюється від здійснення правосуддя на підставі рішення Третьої Дисциплінарної палати про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності та застосування до нього дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення.

Суддя вважається тимчасово відстороненим від здійснення правосуддя без ухвалення Вищою радою правосуддя окремого рішення.

Строк дії відсторонення судді від здійснення правосуддя – до ухвалення Вищою радою правосуддя рішення про звільнення з посади або скасування рішення Дисциплінарної палати.