Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПАГС повернув Совські ставки громаді міста Києва

16 червня 2021, 14:49

Північний апеляційний господарський суд залишив в силі рішення Господарського суду міста Києва про розірвання договору оренди земельної ділянки на нижньому каскаді Совських ставків.

Своїм рішенням суд також зобов’язав орендаря повернути місту вказану земельну ділянку в стані, придатному для її подальшого використання.

Суд дійшов висновку, що товариством-орендарем порушено умови договору в частині забудови земельної ділянки у встановлені строки, оскільки протягом 10 років користування спірною земельною ділянкою Товариство не приступило до виконання свого обов’язку. Крім того, не виконано зобов’язання з розробки проектної документації та не отримано дозволу на виконання будівельних робіт.

За результатами перегляду справи в апеляційному порядку, колегія суддів Північного апеляційного господарського суду постановила у задоволенні апеляційної скарги Товариства відмовити та рішення суду першої інстанції залишити без змін.

Отже, Північний апеляційний господарський суд захистив право територіальної громади міста Києва та повернув місту майже 20 га водойм та зеленої зони Совських ставків.

Детальніше на офіційному веб-сайті ПАГС.

Північний апеляційний господарський суд